Over mij

Mijn foto
Hallo allemaal. Mijn naam is Nellie. Ik ben getrouwd met Peter. Samen hebben wij 2 dochters: Anke en Inge, 1 schoonzoon Mark en 2 kleinkinderen: Alex en Amber. Mijn grootste hobby is kaarten maken: 3D in combinatie met kralen en borduren en scrappen. Andere hobby's zijn puzzelen,lezen en bloemschikken.

woensdag 21 januari 2015

Winter

Dit is de tweede post van vandaag.
De basis van deze kaart bestaat uit bruin Cardstock. Het 3D- plaatje komt van een knipvel van Yvonne Creations; CD 10434 en zat bij het blad HobbyJournaal 117. Het borduurpatroon is van Christien van den Akker. Het borduurgaren is van Madeira Rayon. De gebruikte kleuren zijn: Groen 1051, Bruin 1145, Lichtblauw 1075 en Donkerblauw 1242. De kaart is verder afgewerkt met Strasssteentjes. Met deze kaart wil ik meedoen aan onderstaande challenges:
- Een Hoop Inspiratie Borduurkaarten: Nieuwe Uitdaging Een winters kaartje
- Nieuwe Borduurkaartenvrienden: Challenge # Januari 2015 Borduurpatroon
- Ons Borduurkaartenblog: Challenge # 15 Thema Winter
- Fadengrafik: Challenge # 76 Thema Vrij


Groetjes, Nellie
 

Voorjaarsbloemstuk

Gisteravond ben ik naar een inhaal-les van bloemschikken geweest. Deze keer hebben we een voorjaarsstuk gemaakt. Op een schaal hebben we eerst een blok oase geplakt. In de oase zijn verschillende Berkentakken gestoken. Daartussen zit een vlechtwerk gebonden. Van de overgebleven takken is een frame gemaakt, wat precies om de blok oase past. Deze is met krammen vastgezet. In de onderkant van de blok oase zitten bladeren gestoken. De oase is verder opgevuld met Gras, Laurierblad, Narcissen, Hyacinten en Roosjes. Als laatste zijn de gele bolletjes met touw vastgemaakt.


Groetjes, Nellie