Over mij

Mijn foto
Hallo allemaal. Mijn naam is Nellie. Ik ben getrouwd met Peter. Samen hebben wij 2 dochters: Anke en Inge, 1 schoonzoon Mark en 2 kleinkinderen: Alex en Amber. Mijn grootste hobby is kaarten maken: 3D in combinatie met kralen en borduren en scrappen. Andere hobby's zijn puzzelen,lezen en bloemschikken.

woensdag 11 mei 2011

Bloempotkaart

Deze kaart heb ik gemaakt voor Challenge # 6 op het blog van Duo Challenge. Het patroon voor deze kaart kun je aanvragen door een mailtje te sturen naar Annette. Het is dan wel de bedoeling dat je er ook daadwerkelijk een kaart mee maakt. De link kun je hier vinden. Voor de kaart heb ik papier van Basic Grey; Origins gebruikt. De bloemen zijn gemaakt met een stans van Crealies CL CF 05 en afgewerkt met een brad, Daarna heb ik de bloemen op een sat├ęprikker geplakt. De takjes en blaadjes zijn ook gemaakt met een stans van Crealies CL CS 11. De woorden flowers for you zijn in Word gemaakt met het lettertype Algerian. Het gietertje heb ik van Internet gehaald. Verder is de kaart afgewerkt met een vlinder van Pink Paislee; Butterfly  Garden Collection en lieveheersbeestjes.


Groetjes, Nellie

2 Vazen opgemaakt

Gisteravond weer naar bloemschikken geweest. Deze keer moesten we 2 vazen opmaken. De vazen kun je zowel bij elkaar als los van elkaar neer zetten. De opbouw gaat als volgt: Je begint met een grote rol oase, die tot aan het gedeelte wat in de vaas komt, bekleed wordt met plastic lint met daar omheen een lap vilt. Het vilt wordt vastgezet met een lintje. Hierop maak je enkele bloemetjes vast ter versiering. De oase wordt op z'n plaats gehouden door bamboestokken. De bamboe moet je heel strak aan de oase vastmaken, anders gaat het bloemstuk steeds verschuiven. Dan ga je het bloemstuk verder opmaken naar eigen inzicht met blaadjes, takken, bloemen en enkele veertjes zodat je niets meer van de oase ziet.


Groetjes, Nellie