Over mij

Mijn foto
Hallo allemaal. Mijn naam is Nellie. Ik ben getrouwd met Peter. Samen hebben wij 2 dochters: Anke en Inge, 1 schoonzoon Mark en 2 kleinkinderen: Alex en Amber. Mijn grootste hobby is kaarten maken: 3D in combinatie met kralen en borduren en scrappen. Andere hobby's zijn puzzelen,lezen en bloemschikken.

woensdag 11 juni 2014

Vintage Borduurkaart

Dit is de tweede en laatste post voor vandaag die ik plaats.
De basis van deze kaart bestaat uit Kraftpapier. Het Designpapier komt uit een blokje dat gekocht is bij de Action.. De randen zijn bewerkt met Cats-Eyes; Chestnut. Het borduurpatroon is van Ann's Paper Art; a030. Het borduurgaren is van Madeira Rayon: Donkerbruin 1059 en Bruin 1341 en van Joy! Crafts Chrissie; 6001/1515; Groen 25. Het plaatje komt van een knipvel van Marianne Design; VK 9524 en is geplakt op een mal van Joy! Crafts; 6002/0146. De blaadjes zijn een Creatables van Marianne Design; LR 0138. Verder is de kaart afgewerkt met plakparels, roosjes en een strikje met brad. Met deze kaart wil ik meedoen aan de volgende challenges:
- Een Hoop Inspiratie Scrapkaarten: Uitdaging Gebruik draad op je kaartje
- Fadengrafik: Challenge # 63 Thema Ann's Paper Art
- Ons Borduurkaartenblog: Challenge # 8 VintageGroetjes, Nellie
 

Bloemstuk

Gisteravond ben ik voor de laatste keer van dit seizoen voor de zomerstop naar de blomschikcursus geweest. Deze keer moesten we een bloemstuk maken wat in een bloemschikblad stond. Als eerste werd een soort frame/rand van ijzerdraad gemaakt met gaten van verschillende maten erin. Deze rand werd vastgezet met watervaste tape aan de binnenkant van een pot. In de gaten werd pistacheblad en klimop gestopt. Daarna werden de verschillende soorten bloemen in de gaten gezet; te beginnen met de pioenrozen omdat deze het grootste worden. Als afwerking van het geheel werden er nog wat schelpen en zeesterren ingestoken. Je kreeg nu een soort Biedemeier-effect, maar dan van verse bloemen.Groetjes, Nellie